fbpx

Duminică ieșim la vot. Toți. Cât mai mulți. E acel moment în care fiecare vot contează, fiecare nehotărât mai are șansa să fie convins să își exercite acest drept, fiecare om poate ajuta la alegerea unor Oameni care să ne conducă.

O să fiu 100% sinceră cu voi. Anul ăsta am vrut să nu merg la vot. Aveam 2 motive: frica de virus și neîncredere în organizarea alegerilor din punct de vedere al distanțării și igienei. Și al doilea, lenea, că din Berceni până unde am eu buletinul e cale lungă, metrou, autobuz, pe jos etc …

Ce m-a schimbat? Rușinea acestui gând de a nu vota și mobilizarea prietenilor mei din online care au împânzit internetul cu mesaje pro-vot. De ce am recunoscut asta aici? Ca să vedeți că nu sunteți singuri. Că nu sunt perfectă. Că mai calc și eu strâmb. Dar important e că mi-am dat seama la timp și gata, duminică voi face o plimbare lungă prin București.

Nu votezi? Ești vinovat!

M-am gândit foarte serios: cum să am eu dreptul de a mă plânge următorii ani dacă nu am votat? Am stat acasă cuminte și i-am lăsat pe alții să decidă pentru mine. Și ca mine sunt mulți. Care zic hai că mi-e lene, hai că iese lumea la vot și fără mine. Nu! Cu cât gândim mai mulți așa, cu atât lipsim mai mulți și ceilalți ies!

Dacă nu votezi dar țipi pe internet că nu ai apă caldă, gaze, căldură, canalizare, trotuare, străzi funcționale, curățenie etc, a cui e vina? A oricui numai a ta nu. O să spui că ai ieșit de fiecare dacă la vot și nu s-a schimbat nimic. În multe cazuri așa este. Dar cine e mai deștept? Ăla care renunță și îi lasă să facă ce vor? Sau ei că te-au convins să stai acasă?

Dacian Cioloș spunea așa

Dacă noi vrem să arate țara într-un anumit fel, e și treaba noastră. Chiar și neparticiparea la vot este o alegere și este o hotărâre și are consecințe. Dacă cineva are impresia că fac ceva dacă mă duc la vot și dacă nu mă duc, asta e, nu se întâmplă nimic, se întâmplă ceva. Pentru că absența la vot are ca și consecință faptul că o minoritate foarte redusă decide pentru toți ceilalți.

Trebuie înțeles că cineva oricum este ales, așa e sistemul democratic, țara trebuie condusă. Deci oamenii ăia care spun că reprezintă 18-20 de milioane de locuitori, ăia oricum o să fie aleși. Dar nu e tot una să fie aleși de 2-3 milioane de români sau de 10-15-18 milioane de români cu drept de vot. Și faptul că 1 participă la vot și alții 7 nu participă, ăla unu va lua decizia prin modul în care el pune buletinul ăla de vot și pentru ceilalți care stau acasă. Și-atunci când timp de 4 ani ieși în stradă și îi înjuri pe ceilalți, trebuie să te gândești că ai avut un moment când ai fi putut influența. Sigur, ce contează un vot la 18 milioane? Dar acum să fim serioși, noi toți funcționăm în grup, în gașcă, în echipă și măcar acum e momentul să faci ceva.

Ieși la vot pe 27 septembrie, poartă mască, păstează distanțarea socială și pune ștampila pe un Om.

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.