fbpx

In timp ce noi stam in Bucuresti, mergem la munca, la un suc, la o alergare (dupa caz) si pe la evenimente de lansari produse, exista un blogger profesionist care face un mare serviciu stiintei. Viseaza sa descopere specii noi, intalneste animale pe care nu le mai vazuse niciodata nici el, le promoveaza, le observa si scrie despre ele.

Il cheama Doru Panaitescu si se afla la a treia tabara de #biodiversitate. Stiam ca planuieste sa faca asta, citisem pe undeva ca a si plecat o data (iata ca am avut dreptate), dar atata. Cand dau scroll pe Facebook gasesc uneori si postarile lui si mereu trebuie sa recitesc ca sa inteleg cu adevarat ceva. In dimineata asta am stat o ora sa citesc tot ce a mai descoperit.

Am pornit de la acest status si nu am putut sa nu simt cat de bucuros este ca a descoperit o broscuta mica pe care nu o avea in palmares: Pelophylax lessonae sau broasca mica verde. Am aflat de pe internet ca are maxim 9 cm, se ingroapa in pamant si hiberneaza pe uscat, tocmai pentru ca este mai putin legata de mediul acvatic. Si e trecuta la raritati, de aici si bucuria lui Doru.

Daca aveti rabdare sa intrati si pe blogul lui, veti gasi povesti despre o lume ascunsa, despre care nu cititi pe alte bloguri si in care Doru a reusit sa atraga si cativa amatori care isi doresc sa o descopere mai bine. Dupa cum va spuneam la inceput, acum se afla la Comandau, in judetul Covasna si “indura” 5 grade noaptea.

Felicitari Lipton, Tiriac Auto, Goodyear Romania si Paralela 45 pentru implicarea in proiecte atipice, dar care au o finalitate exacta si o frumusete aparte. Si la cat mai multe specii descoperite 🙂

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.