fbpx

Zilele trecute a fost avanpremiera noului Transformers. Nu îmi vine să cred că au ajuns deja la numărul 5. Dar recunosc că nu sunt cea mai mare fană și aveam și un curs foarte important în ziua aia. Așa că l-am trimis la film pe Cel Drag, alături de fratele lui. Ce a ieșit? Vedeți mai jos în 2 review-uri speciale pentru voi, câte unul de la fiecare 🙂

Un film în care este  vorba, în principal, de roboți buni care se iau la bătaie cu niște roboti răi, al cincilea film din seria Transformers numită “The last Knight” nu ne aduce mare lucru în plus față de filmele anterioare. Iar pentru un film ce durează aproximativ 2 ore jumătate povestea pare puțin plictisitoare după un timp ș te face să te întrebi de ce nu s-a terminat acum jumătate de oră.

Principala poveste este conturată în jurul unei istorii secrete a Transformerilor pe pamant, de exemplu faptul că au ajutat aliații în al Doilea Război Mondial. Pe lângă asta povestea ne mai dă unele întorsături de situație pe care te aștepti să le vezi în niște filme mai puțin cunoscute.

Ca director îl avem în continuare pe Michael Bay și, încă de la începutul filmului ne dăm seama exact că el este în fruntea aceste producții prin numărul nejustificat de mare de explozii. Poți să începi să faci un calcul general al numărul de explozii din film și cu siguranță trecem de 100, parcă de la început mă uitam și ziceam ” prima explozie, aia a fost cam de 200.000 de dolari “. Ok, am înțeles toate exploziile, dar hai să mai trecem și peste ele. În rest mai apar și unele mici momente comice care te ajută să nu te intrebi oare de ce ești acolo.

Pe partea de CGI, ca în toate filmele de până acum, o treabă foarte bună din partea echipei de grafică care au adus la viață niște mașini mari cu fețe. Ei merită felicitați cu adevărat!

Din punct de vedere al personajelor, îl avem pe același protagonist Mark Walberg în rol principal, dar salutăm și venirea lui Anthony Hopkins, apariția scurtă a lui Stanley Tucci și debutul în seria Transformers a frumoasei Laura Haddock.

Transformers nu se va opri aici, urmând in 2018 să apară un prequel conturat în jurul lui Bumblebee și un alt film în 2019. Sperăm ca amândouă să aibă un succes mai mare decat acesta. In concluzie, dacă sunteți un fan al seriei și al lui Michael Bay, o să primiți exact ce v-ați obișnuit și până acum, un film cu multe multe explozii și efecte CGI bine lucrate.

Vânătorul inutil, robotul narcisist și prietenii lui

Affleck: Michael, would it be more logical to train astronauts to drill than to send drillers into space? Bay: Shut the f**k up, Ben

Cam după logica asta o să caracterizez eu mereu filmele lui Michael Bay. Un blockbuster cu explozii multe, oameni care cad și zboară fără motiv și actiume ilogică. Filmul ăsta le are pe toate.

Începe destul de liniștit cu o introducere a stării lumii acum “infestate” de transformeri și a rezistenței oamenilor la ce zic ei că ar fi invadatori, dar se dezvoltă destul de rapid în premoniția unei apocalipse, care desigur, va fi oprită de americani și aliații lor.

Filmul este tras de păr foarte mult si, cu excepția a doua faze hilare la care recunosc că am râs cu poftă pentru că elementul de slapstick m-a lovit direct, nu pot să zic că m-a ținut lipit de scaun.

Personajul lui Mark Wahlberg a fost dezvoltat 80% din film ca fiind un “cavaler” care va fi cheia în lupta contra personajului negativ (care s-a dus cam repede și fără să se zbată), dar s-a dovedit că singurul scop al ultimului cavaler a fost să oprească o sabie mare (“Wut? That’s it?” << reacția mea când mi-am dat seama, evident).

Legat de celălalt personaj negativ, marele Megatron, în afară de primul film în care a avut pentru câteva momente poziția unui personaj cu adevărat negativ, a fost redus la statutul unui sac de box, în care dau toți și toate. Cam trist pentru un villain iconic în lumea Transformers. Cât despre omologul lui, Marele Optimus Prime, nu pot să zic decât “Mare narcisist ai ajuns“. Știm că ești Optimus Prime, nu trebuie să ne reamintești din 5 în 5 minute.

Din pacate, filmul nu a avut din start un regizor căruia să îi pese de filmele pe care le face, ci numai de cecul care îi cade în mâini. Altfel ar fi putut fi o serie care să încante toți fanii lui Optimus și a Autoboți-lor lui.

Filmul rulează deja la Cinema City în IMAX și a fost adus în România de RoImage 🙂

Poate vrei să citești

One thought on “Transformers 5 – un blockbuster cu multe explozii și atât

  1. Am fost la film la cinema 4DX cu niște prieteni pentru că aveam de ales între el și Cars 3. Nu l-aș fi văzut la cinema dacă mergeam la film normal, 2D sau 3D. De la primul film din serie nu au mai făcut nimic bun și e păcat. A fost la fel de mult și la fel de prost ca ultimele 3 cel puțin. E nevoie de un reboot serios, dacă ei nu pot să facă un film bun din toate poveștile din jurul Transformers. Nici acum nu au înțeles că filmul nu înseamnă doar explozii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.