L-am vazut, in avanpremiera, acum ceva timp. Si chiar daca scriu abia astazi despre el, imi amintesc foarte bine de ce mi-a placut si de ce vreau sa vi-l recomand.
S-a scris despre el deja, gasiti povestea lui peste tot pe internet, nu e nevoie sa v-o spun si eu. Iata motivele pentru care cred ca e un film bun de vazut, singur, in 2 sau in gasca, alaturi de parinti sau prieteni, in weekend sau intr-o seara linistita de vara:
Helen Mirren. E din categoria actorilor pentru care vad orice film si, ca de fiecare data, nu ma dezamageste. Mimica, gestica, voce, privire, atitudine, replici. Face un rol de Oscar si datorita ei ramai in priza pana la final
Ryan Reynolds. Nu ma asteptam la multe de la el. Nu m-a impresionat pana acum. Bravo lui ca ii face fata cu brio lui Helen Mirren si reuseste sa nu ramana prea mult in umbra ei.
Maria Altmann. Ea este femeia a carei poveste l-a inspirat pe regizorul Simon Curtis. Este un caz reprezentativ pentru legislatia americana, un precedent demn de tinut minte si o poveste reala pe care merita sa o aflati de aici.
BBC. Ei sunt producatorii filmului si asta spune multe.
Respect, admiratie si prietenie. Sunt valorile pe care le inveti din film si pe care Ryan si Helen le interpreteaza aproape perfect. Mai regasesti emotii, istorie, sentimente profunde, orgoliu, ura, suferinta. Dar peste toate sunt doi oameni cu un trecut tragic care reusesc sa se imprieteneasca.
„ You must live, Maria. You must move forward. There is no future here. And so, from now on, we speak in the language of your future.”
Daca l-ati vazut deja, va invit sa imi spuneti cum vi s-a parut 🙂
Pingback: Despre 2015, anul contrastelor - Sabina Cornovac Blog