fbpx

Într-un oraș în care se aleargă din ce în ce mai mult, fie că e la modă, fie că pur și simplu oamenii au prins drag de sportul ăsta, să fii singurul alergător dintr-un parc e foarte greu, aproape imposibil.

inceput_alergare

Și totuși se poate. Într-o seară de ianuarie, a treia din an, pe o vreme în care ți-e și milă să scoți câinele afară să își faca nevoile, pe o temperatură de minus 9 grade, m-am hotărât să ies la o tură scurtă de parc și se pare că am fost singura la ora aceea prin Tineretului. Nu știu ce am păzit toată ziua, clar e ca nu am rezistat în casă, chiar dacă am fost avertizată de Cel Drag că e viscol afară.

M-am îmbrăcat cât de gros am putut și am pornit din fața blocului. Privirile celor de pe stradă? De milioane. Câinele care m-a alergat puțin? Un drăguț. Conversațiile de tipul “uite, unii aleargă pe vremea asta”? Încurajatoare. Salutul paznicului de la intrarea în parc? Obișnuit.

parc_alergare

Mi-am propus 5 km, așa pentru început de an. Se pare că atunci când ți-e frig și bate vântul din toate direcțiile, chiar fugi sănătos. Am scos un timp bun, nu personal best, dar bun pentru vremea asta. Anul 2016 o să fie unul al alergărilor de plăcere, fără personal best sau recorduri planificate. Singurele lucruri pe care mi le-am propus, și despre care am scris și aici, sunt următoarele:

  • un maraton
  • 5 semi-maratoane
  • peste 600 de km alergați
  • alergări în cât mai multe orașe diferite

5km_alergare

În rest, vă doresc spor la alergat și să strângeți cât mai mulți km de sănătate. Nu ezitați să alergați pe frig. Câteva sfaturi găsiți aici. Se pare că pe mine nu mă deranjează nici canicula și nici frigul. Vara am alergat cele mai mari distanțe și iarna am alergat cel mai repede. Deci se poate, atâta timp cât ai echipament corespunzător și puțin mai multă nebunie. Până la urmă au înghețat căciula, mănușile, urechile de iarnă și buff-ul, nu eu :))

sabina_inghetata run_parc final_alergare

Mulțumesc tuturor pentru sfaturile legate de primul și singurul maraton pe care vreau să îl fac. Încă mai aștept sugestii aici! Și … La Mulți Ani!

Poate vrei să citești

One thought on “Cum să fii singurul alergător din Parcul Tineretului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.