fbpx

Aceasta este a sasea intrebare din cadrul campaniei “Intrebarea zilei” prin care aveti posibilitatea de a castiga in februarie 21 de premii. Tot ceea ce trebuie sa faceti e sa raspundeti in comentarii, pana maine. Mai multe detalii gasiti aici. Prima intrebare este aici, a doua aici, a treia aici, a patra aici si a cincea aici.

Astazi vreau sa discutam despre edituri. Voi stiti deja ca eu iubesc sa citesc si am avut o biblioteca mare de tot, am donat peste 100 de carti, acum iar se face mare si tot imprumut pe la prieteni. Dar mereu suntem atenti la numele autorului, la titlul cartii, ca o stim sau nu, citim povestea de pe spate, poate am vazut filmul si acum vrem sa citim si cartea sau pur si simplu ne-a fost recomandata. Insa de cate ori ne-a interesat editura?

Eu recunosc ca nu prea am fost atenta la mereu la acest aspect. Cu cateva exceptii:

– cand eram in facultate urmaream mereu editura Polirom pentru cartile din domeniu (plus Tritonic si Publica)

– editura celor de la Adevarul era in mare voga cand a inceput sa scoata acele carti frumos copertate

– ma uit de curiozitate mereu la ce au mai scos Nemira si All, edituri cu care sunt prietena

La voi cum se intamplat? Aveti o editura preferata pe care o urmariti pe la toate targurile? Sau alegeti doar cartea?

Intrebare: Care este editura ta preferata? (si, de ce?)

Unde: Raspunsurile se posteaza in comentarii la acest articol

Timp de raspuns: pana pe 28 februarie la ora 23:59

Va reamintesc sponsorii lunii februarie: Bean Bags, Colour Beautiful Things, Glamour – Centru de Remodelare Corporala, Editura Nemira , Remington-Style, Renault Romania, Sailor’s, Sevensins  si Slim & Fit. Si premiile:

premii1 300x246 Intrebarea zilei: Ce problema aveti cu barbatii gay?


Poate vrei să citești

30 thoughts on “Intrebarea zilei: Care este editura ta preferata?

  1. Eu nu urmaresc o editura anume, ma intereseaza mai mult cartile, insa, in ultima perioada, mi-au atras atentia cei de la All. Am observat ca au o prezenta destul de activa in online, au campanii frumoase si imi place mult cum comunica – sunt calzi, prietenosi. Din punctul asta de vedere, All e preferata mea.

  2. Humanitas – Mi-au placur mereu cartile pe care le-au publicat. Au si un format foarte atragator si nu scot carti daca nu cred cu adevarat in ele.

  3. Editura Humanitas. Argumente: 1. are multe colectii, cam pentru toate gusturile; 2. aproape toate cartile care apar sunt bune.

    La fel cum alegi sa vezi un spectacol la un anume teatru, indiferent de cine l-a pus in scena sau de actorii il joaca, la fel alegi si editura.
    Redactorii unei edituri si evident directorul sau sunt in general o garantie ca nu te vei insela.

  4. editura Humanitas pentru ca au toate categoriile de la religie,best-seller etc pana la cum carti pentru copii si mamicii si sunt chiar accesibile la pret

  5. Mi-au placut de mic copil cartile tiparite la editura Nemira, pe atunci imi placeau cartile sf, am crescut si am ramas fan, aceeasi editura, pentru ca tot ce am cautat, la ei am gasit.

  6. Majoritatea cartilor din biblioteca mea sunt editura Nemira. E preferata mea pentru ca majoritatea caritilor publicate sunt de calitate.

  7. Daca ma uit la biblioteca mea, raspunsul e clar. Editura mea preferata este Nemira, 70% din cartile mele sunt de la aceasta editura. Imi place faptul ca promotii foarte bune si nu ma plictisesc niciodata de cartile lor, intodeauna gasesc o carte potrivita starii mele de spirit :).

  8. Editura mea preferata…nu pot sa zic ca m-am gandit vreodata la acest aspect, insa pentru geniala idee pe care au avut-o, votez Adevarul, biblioteca mea e plina cu cartile colectiei lor, arata foarte elegant, zic eu. In rest, editura Trei mai are carti simpatice; editura Matrix, tipica facultatii mele, are niste carti deosebite de constructii :)) editura Aramis parca era editura copilariei.. :))

  9. Daca acest concurs are ca sponsor nemira ar trebui sa votam Nemira, nu? 🙂

    Pe bune: editura este de multe ori irelevanta. Legat de ce zici tu cu Polirom e adevarat. Dar nu cred ca e valabil la beletristica. Exista autori interesanti la edituri necunoscute, cum edituri mari scot autori mediocri.

    Eu as intreba altfel: tu ai cumpara o carte fara sa fi auzit de ea, fara sa cunosti autorul, doar pt ca e la editura X? Eu recunosc ca nu 🙂

    1. Normal ca nu trebuie sa votezi Nemira, mi se pare destul de logic si vad ca multi au inteles asta 🙂 Astept raspunsuri sincere.

  10. Nu am o editura preferata. Ultimile carti citite au fost de la RAO. Dar absolut intimplator. In trecutul socialist preferam Cartea Romaneasca.

  11. ALL, fără îndoială. Colecția lor de romane pentru suflet mi-au alinat în fiecare an serile lungi de iarnă. De ce să nu recunosc, au făcut și multe campanii draguțe pentru promovarea lecturii, de care noi cititorii am fost foarte încântați. Rămân fidelă sufletului meu!

  12. Este greu sa te decizi care sa fie editura preferata…asta tine mai mult de tematica ce o citesti si cartile la care ai acces la un anumit moment al vietii, acum 25-30 ani in comunism erau alte edituri la moda acum sunt altele, insa in general inclin spre Humanitas

  13. De obicei aleg cartea, fara sa ma intereseze prea mult editura. Daca nu e vorba de o recomandare pe care pot sa o iau de pe net la ce pret cred eu ca e mai bun, atunci prefer sa rasfoiesc un pic, sa vad daca imi place traducerea (in cazul in care e in romana).

    Ca nume care imi ramasese si stiu ca aveau titluri care ma interesau in mare parte era Curtea Veche, intr-o vreme. Dar nu o urmaresc, sau sa stiu chestii deosebite despre ea. Pur si simplu am observat intr-o vreme ca multe din cartile pe care mi le doream erau de la ei.

  14. Cand imi doresc o carte, prea putin conteaza Editura, dar… unele edituri se remarca prin diversele campanii pe care le-au propus de-a lungul timpului, asa ca primesc bile albe in plus.

  15. Un concurs dragut. Adevarul e ca de obicei, nu ma uit la edituri cand citesc o carte, ma captiveaza titlul si atat. Ma uit la intreg aspectul si cuprinsul cartii, insa nu retin editura. Probabil este important sa am o preferinta si pentru edituri, insa acum, o data cu articolul tau mi-a trecut acest lucru prin minte. Recent am auzit despre un caz in care exista un proces intre o editura si o legatara legala a unor opere pretioase pentru cultura romana, opere care apartineau unui mare om de cultura roman si international, de origine romana. Si mi-a creat o impresie atat de negativa despre editura respectiva. Cazul este foarte complex, dar ideea principala era ca editura respectiva nu avea motive legale sa dea in judecata legatara operelor respective, insa s-a sustinut ca banii, au fot motivul principal. Am citit multe carti iar in scoala aveam manuale tiparite sub acea aditura, foarte cunoscuta, de altfel, si nu m-as fi gandit sa fie implicata intr-un astfel de caz. E trist.

  16. Humanitas, mi se pare ca sunt extrem de selectivi cu ce publica. In plus, de la o vreme m-am axat pe Allende si Llosa, care la ei apar. Astept cu interes cate ceva despre All.

  17. Eu n-am o editura preferata, depinde de cartea achizitionata. De ex, imi plac mult cartile Sophiei Kinsella (ma eliberez de toata energia negativa atunci cand o citesc), care se gasesc la Polirom. Cecilia Ahern iar imi place foarte mult si o gasesc la Allfa. De asemenea, Vargas Llosa, ale carui carti apar la Humanitas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.