O poveste, cu umor, despre cum Luna a scăpat de constipație

Wow, ce subiect interesant pentru un blog. I know! Însă viața de părinte nu e doar despre rochițe, mâncare bună, iubire, joacă etc. E și despre probleme, greutăți, căutat soluții șiiii … recomandări!

De 1 an și 4 luni (yep, a trecut timpul ….) apelez la social media și la prieteni pentru recomandări. De toate felurile. De la medic ginecolog, la pediatru, la diferite medicamente, la surse de mâncare etc. Prima sursă sunt prietenele mele mame, a doua sursă o reprezintă creatorii de conținut pe care îi urmăresc cu drag pe zona de parenting și a treia sursă vine direct de pe grupurile de Facebook (yep, dacă le folosești cu cap sunt foarte utile).

Aoleu, ce s-a întâmplat???

Eeee, din categoria “sunt părinte de câteva luni și fac atac de panică la orice mică problemă”, îmi amintesc și acum cum și când a început haosul constipației la Luna.

În ziua în care a împlinit 8 luni și i-am dat, pentru prima dată, cina. Ne-a nimerit în mall și i-am oferit ceva piure cu carne. A devorat tot, la fel cum face și acum. Totul bine și frumos.

De a doua zi a mea nu mai face kk. Și cam plânge când încearcă. Și se chinuie rău. Aoleu aoleu. Dă și scrie pe Whatsapp la toate prietenele mame, vorbește gen toată ziua numai despre asta. A doua zi la fel. Și tot așa. Ok căutăm mâncare specială care să o ajute. Eliminăm tot ce provoacă constipație. Între timp o ajutăm să facă …. foarte tare … bile … oribil.

One eternity later …

Cine și-ar fi imaginat atunci că va dura 4 luni? Vă jur că deja mă obișnuisem cu situația. Nici nu mai eram atentă la alimentație, pediatra îmi tot recomanda soluții, cică să le testăm până găsim ceva ce merge, noi tot cu nasul în fundul ei stăteam (ca să o ajutăm). Well, oribil!

Știți care a fost greșeala mea la început? Că am luat-o invers cu sursele de informații. Pe social media nu era nimic, medicul mă tot aburea, copilul nu se potolea și cele 2-3 mame cu care vorbeam (foarte puțin, că mă săturasem de subiect) nu mai aveau idei.

Însă ce trebuia să fac era să caut mai multe despre cauza constipației. Despre motivele pentru care apare. Nu doar cum să scap de ea. Nu doar cum să găsesc soluția minune care să ne scoată nasurile din fundul ei. Ci exact care e cauza și de acolo să pornesc.

Soluția a venit de la Bifido Baby

După 4 luni de haos, în sfârșit am întrebat prietena potrivită. Fix pe aceea care trecuse prin asta cu ai ei, care scăpase ușor, care era deja mega relaxată pe subiect și care, cu super nonșalanță, m-a întrebat:

  • Dar tu îi dai Bifido Baby?
  • I-am dat la începutul diversificării și apoi am oprit că nu prea știam de ce îi dăm ….
  • Ia reia tu și testează 1 plic pe zi și dacă nu merge încearcă 2 plicuri pe zi, dimineața și seara, dizolvate în iaurt sau ceva mâncare lichidă sau chiar apă, și vezi ce se întâmplă …

Sătulă de încercări, am zis hai să vedem. Da, știți cum se zice? Joke on me! Dacă îmi venea ideea de la început, dura 2 zile, nu 4 luni!!!! Uite cum copilul meu face bine, face cum trebuie, face mult, face ușor, wooow!

Băă, dacă nu ești părinte nu înțelegi cum e să te bucuri că a făcut copilul kk, jur! Doar de la 2 plicuri pe zi de prebiotic?

Acum, acest articol nu este unul sponsorizat. Nu vă gândiți la asta. Am ales să îl scriu pentru mamele care vor da search pe Google după “remediu constipație”. Pentru că nu se vorbește deloc despre asta. Pentru că probleme de genul ăsta fac parte din viața noastră.

Despre prebioticul Bifido Baby puteți să citiți mai multe pe site-ul producătorului, innergy.ro. De reținut că este certificat de Autoritatea Europeană de Siguranță a Alimentelor pentru reglarea tranzitului intestinal (constipație, colici intestinale, balonare) și se poate administra din prima zi de viață a copilului.

Vorbiți cu pediatrul, citiți bine pe site detaliile, dați mesaje sau mailuri producătorului, întrebați prietene. Orice vă face să vă simțiți ok cu alegerea făcută. Asta e recomandarea mea din experiența de 4 luni de constipație. Au trecut încă 4 de atunci și continuăm să îi dăm Lunei, o dată la 2 zile și uneori zilnic dacă vedem că mai apar probleme (s-a mai întâmplat de 2 ori, de la ce combinații de mâncare devorase, cred…).

Hai, să avem o zi cu soare și mult kk de calitate!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.