fbpx

Pe 23 mai 2022, la ora 11:17, am auzit primul plâns. Doamna doctor râdea, anestezista mă ținea de vorbă, asistentele sporăvăiau și, printre toate, am auzit-o pe ea. Luna-Diana venise pe lume să mi-o dea peste cap!

Sarcina

Comparat cu ce povești am mai auzit, a fost floare la ureche. Diabet gestațional 12 săptămâni (controlat cu regim alimentar), greutăți la respirație și mers, dormit foarte prost spre final, mers la baie nonstop și atât. Astea nu sunt lucruri cu care să mă plâng, să fim sinceri.

Am pus pe mine 10.5kg și asta m-a ajutat enorm la încrederea în mine. Nu am vomitat niciodată, nu am avut grețuri sau pofte, am muncit până în ultimul moment și am mers pe jos 5-10k pași pe zi.

Nașterea prin cezariană

Chiar dacă un medic anestezis mi-a spus că eu nu nasc, ci am operație … eu zic că am născut totuși. Și am făcut-o înconjurată de îngeri.

Doamna doctor Andrei Adriana de la Sanador a fost medicul pe care l-am avut alături în această călătorie. Aleasă pentru că a ajutat pe mai toate colegele mele de muncă și pentru că pe internet toți iubesc, s-a dovedit cea mai bună alegere ever. Și acum îmi scrie la ora 23 să mă întrebe ce face Luna ….

Anestezistul, moașele, asistentele, neonatologul … am avut noroc. Sincer. Oameni extraordinari care m-au ajutat enorm.

Am comunicat constant, am rugat să mi se spună tot ce se întâmplă, am spus când doare sau îmi e frică, am stat cuminte la orice a fost nevoie, am făcut glume peste glume și am avut încredere totală în personalul medical. Așa am trecut de rahi anestezie, de branulă, de dureri, de necunoscutul operației etc.

Recuperarea de după

Informarea de pe grupurile de părinți chiar a folosit enorm. Nu am ridicat capul, m-am mișcat din prima secundă, m-am ridicat în picioare a doua zi și m-am plimbat 2 ore, am acceptat calmante, am mâncat tot și m-am super hidratat, am pus 1000 întrebări și am dormit la spital.

Din cele 10.5kg puse, am dat deja jos 7.5kg fără să fac nimic. Asta mă ajută enorm la încrederea în mine și mă face să îmi accept burtica cu zâmbetul pe buze.

Atacurile de panică au fost prezente, mi-au făcut mult rău, dar cred că le-am depășit. Pe moment. Despre ele am scris aici.

Iar acasă continui să merg mult, îngrijesc operația, menajez spatele, mă mulg cât mai des, mă bucur și mă laud pentru orice evoluție, râd mult de orice și …. stau cu Luna și cu Cel Drag. Suntem doar noi 3, așa cum mi-am dorit enorm, și suntem foarte bine. Deocamdată.

May be an image of person and baby

Acum

E 1 noaptea, Luna doarme de 2 ore și aștept să se trezească curând. Biberon cu lapte matern, schimbat pampers și apoi cam o oră de perioadă de veghe până readoarme. Așa e acum. Mâine o să fie altfel. Dar e normal și învăț să accept asta.

Suntem foarte bine. Plânge maxim 2 minute, zâmbește mult, își papă mâinile, dansează nonstop, doarme ture de 3-4 ore, scoate cele mai cute sunete și iese zilnic afară. Am fost și cu metroul, am ieșit și la restaurant, am cunoscut și pe cei mai frumoși și dragi nași. Pentru că așa ni se pare normal și așa o vom crește. Cum simțim noi, cum vrea ea și cum credem noi că e cel mai bine.

Luna-Diana, bine ai venit!

Poate vrei să citești

3 thoughts on “Primele 10 zile cu Luna-Diana. AMR o viață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.