fbpx

Crina Popescu: ”Prețul pentru care lucrezi reprezintă valoarea ta ca fotograf”

Am dat drumul celui de-al treilea proiect editorial pe blogul meu, așteptat de mai mult de 1 an. Vreau să vă prezint fotografi dragi mie, care m-au impresionat prin munca, dar, mai ales prin personalitatea lor. Pornind de la ideea că voi nu cunoașteți toți fotografii pe care îi cunosc eu și ei merită promovați mai mult, vă prezint proiectul #FotografOM. Veți găsi aici un interviu pe săptămână, în fiecare miercuri, iar structura o să fie mereu aceeași.

crina popescu

Crina Popescu este fotograf, videograf, influencer, blogger și owner la Clar Visător Studio. Așa se prezintă ea. Eu am descoperit-o pe Instagram și nu m-am mai putut opri din inimioare. Și-a ales foarte bine numele studioului pentru că fotografia ei te face să visezi. Pe lângă asta îmi place pentru că e foarte naturală și spontană pe InstaStories și chiar știe să scrie pe blog. Îi puteți admira munca aici.

Bună. Eu știu cine ești. Iar cititorii au aflat din descrierea de mai sus. Dar, tu știi cine ești? Ai aflat până la vârsta asta sau încă mai cauți răspunsul?

Am aflat cine sunt acum un an și jumătate când mi-am spus ‘Clar Visător’. Atunci am început cea mai  frumoasă călătorie a vieții mele.

Ea s-a materializat într-un loc fizic, am mai adăugat un cuvânt, Clar Visător Studio, iar astfel s-a născut și o a doua casă pentru mine. E frumos să poți spune cu drag că locul în care muncești e a doua casă…

Fotografie sau poză? Care e diferența? Sau nu există?

Pentru mine diferența dintre fotografie și poză o reprezintă orele de planning și retouching-ul de după.

Pozele sunt pe timeline-ul de 24h. Fotografiile le găsești pe wall.

Care a fost cel mai greu moment din cariera ta de până acum?

Cel mai greu moment a fost acela în care am hotărât să investesc totul într-o singură direcție.

Noi oamenii, putem fi buni la mai multe lucruri, însă pentru a reuși în viață trebuie să facem marea alegere, o direcție, una și bună.

Amintiri fotografice și super haioase ai? O poveste nespusă până acum și care te face să zâmbești mereu?

Când am pus pentru prima oară transmițătorul pe cameră, l-am pus invers și mă întrebam de ce nu merge :))))

Știu că te întreabă toți asta. Dar altă treabă nu ai decât să faci fotografii prin oraș? Ce meserie e asta? Se câștigă și bani? Sau merge cu “vreau o poză, ofer tag pe Instagram”?

Depinde cât de în serios o iei, dacă chiar vrei să trăiești din asta nu te vinzi pe un tag. Pentru că prețul pe care lucrezi reprezintă valoarea ta ca fotograf.

Se câștigă bani dacă ești perseverent și lași o impresie bună clienților, dacă lași loc de bună-ziuă, cum se zice.

Sunt fotograf începător. Sau pozar, cum li se mai spune. Și vreau să îmi aleg un domeniu (nuntă, eveniment, peisaj etc). Cum fac?

Dacă îți place să interacționezi cu oamenii și ești extrovertit, evenimente. În oricare alt caz, restul…

Cum te promovai înainte de social media? Cum ajungeai la clienți și la fanii tăi?

Nu am prins vremurile alea, când am început să fac fotografie, adică acum vreo 2 ani, Insta deja era pe val 😊

Ăsta a fost un interviu ciudat, altfel. Știu asta. Dar măcar ți-a plăcut? Sau preferai întrebările clasice?

Dacă preferam chestiile clasice nu îmi alegeam meseria asta. A fost un interviu cool, îmi place să împărtășesc lucrurile frumoase, așa că a fost o plăcere să îți răspund.

Mulțumesc pentru că ești #FotografOM. Așa să rămâi 🙂

……………………………….

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi interviul cu Crina și aștept, cu drag, feedback în comentarii. Până săptămâna următoare, vă doresc să fiți oameni!

P.S. Descoperă și interviurile cu Gheorghiță RafailăVlad Ilaș,  Dan DinuRaluca Antuca, Călin Stan, Daniel Chindea, Andreea BordeanuOvidiu Ștefeligă, Luiza Boldeanu, Toma Bonciu, Alin Popescu, Alex Damian, Costin Fetic, Silviu PalDan Mihai Bălănescu, Monica Lazăr, Galia Dan, Bogdan Zop, Oliver Merce, Sebastian Popescu, Marius Călin,  Cătălin UrdoiAlexandra Bușcu și Marian Cristea.

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

One thought on “Crina Popescu: ”Prețul pentru care lucrezi reprezintă valoarea ta ca fotograf”

  1. Un articol super cool! Am descoetit pagina ei pe Insta din intamplare si am ramas super entuziasmat si am inceput s-o urmaresc. Am primit un like la o poza cu un preparat pe pagina mea din partea ei. Imi place ceea ce face si este diferita fata de alte persoane din domeniul fotografiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.