fbpx

Silviu Răcheriu: “Fotografia spune o poveste, are subiect și trezește în tine întrebări”

Am dat drumul celui de-al treilea proiect editorial pe blogul meu, așteptat de mai mult de 1 an. Vreau să vă prezint fotografi dragi mie, care m-au impresionat prin munca, dar, mai ales prin personalitatea lor. Pornind de la ideea că voi nu cunoașteți toți fotografii pe care îi cunosc eu și ei merită promovați mai mult, vă prezint proiectul #FotografOM. Veți găsi aici un interviu pe săptămână, în fiecare miercuri, iar structura o să fie mereu aceeași.

Siluk sau Silviu Răcheriu a devenit cunoscut descoperind Bucureștiul cu telefonul în mână. Așa s-au îndrăgostit mulți de orașul în care locuiau. Apoi i-a folosit ca modele pe dragii de Bucurie și Minune, câinii săi minunați. Și a ajuns un super fotograf de nuntă. Iar eu am avut ocazia să îl cunosc, alături de ei, la un eveniment F64. Și de atunci fiecare revedere se lasă cu multe zâmbete și veselie. Îi puteți admira munca aici.

Bună. Eu știu cine ești. Iar cititorii au aflat din descrierea de mai sus. Dar, tu știi cine ești? Ai aflat până la vârsta asta sau încă mai cauți răspunsul?
>Salutare, un prieten de al meu avea o vorbă: “dacă îți pune cineva o mână în gât și te întreabă unde mergi, ar trebui să ai un răspuns rapid”.

Eu sunt Silviu Răcheriu (Siluk) și sunt tatăl lu’ Bucurie și al Minunii. Vorbesc fotografie de când eram în liceu și sunt foarte recunoscător pentru acestă relație curată. M-a dus în locuri în care nu credeam că o pun vreodată un picior și mi-a schimbat de multe ori zodia <3


Fotografie sau poză? Care e diferența? Sau nu există?

Fotografia spune o poveste, are subiect și trezește în tine întrebări. Poze face mama florilor in curte.

Care a fost cel mai greu moment din cariera ta de până acum?

Păi cred că acum vreo 11 ani, m-a lăsat shutterul la o nuntă, în deplasare chiar. Pe vremea aia aveam un 40D și ca back-up un G11 cu patina de bliț.

Amintiri fotografice și super haioase ai? O poveste nespusă până acum și care te face să zâmbești mereu?

Dacă ești relaxat și recunoscător și nu te simți “la muncă”, fiecare nuntă este o super amintire. Trebuie doar să îți pui cămașa aia bună și să pui cât de mult suflet ai, imaginează-ți că e nunta copilului tău… ce ar face fotograful :)))

Sunt fotograf începător. Sau pozar, cum li se mai spune. Și vreau să îmi aleg un domeniu (nuntă, eveniment, peisaj etc). Cum fac?

Păi fă fix ce simți… ai voie să greșești… ai voie să faci tot ce îți trece prin cap… încearcă doar să ieși din zona de confort și să nu lași pe alții să te îndrume pe drumul tău.

Cel mai fain moment a fost când am încetat să mă uit în stânga și în dreapta. Dacă nu faci tu ce simți o să te pună alții să faci ce simt ei…
Cum te promovai înainte de social media? Cum ajungeai la clienți și la fanii tăi?

Păi am început devreme … îți aduci aminte de Hi5 ? =))

Mulțumesc pentru că ești #FotografOM. Așa să rămâi 🙂 

……………………………….

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi interviul cu Silviu și aștept, cu drag, feedback în comentarii. Până săptămâna următoare, vă doresc să fiți oameni!

P.S. Descoperă și interviurile cu Gheorghiță RafailăVlad Ilaș,  Dan DinuRaluca Antuca, Călin Stan, Daniel Chindea, Andreea BordeanuOvidiu Ștefeligă, Luiza Boldeanu, Toma Bonciu, Alin Popescu, Alex Damian, Costin Fetic, Silviu PalDan Mihai Bălănescu, Monica Lazăr, Galia Dan, Bogdan Zop, Oliver Merce, Sebastian Popescu, Marius Călin,  Cătălin UrdoiAlexandra Bușcu, Crina Popescu, Vlad Eftenie, Victor Carapcea, Vlad Cupșa, Miluță Flueraș, Raul Craioveanu și Marian Cristea.

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.